Παρακαλώ περιμένετε...

«Τοποθετησεις» υγειας και ειλικρινειας

  • 21/12/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Είναι  από τις κατηγορίες προπονητών που περιμένεις να ακούσεις κάτι διαφορετικό και ειλικρινές και όχι τις τετριμμένες δηλώσεις.

Ο προπονητής του Μεσολογγίου, Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας από τον Παναθηναϊκό, όντας απολαυστικός και ακριβής στις διατυπώσεις του.

Είναι περιττό να αναλύσουμε τις σκέψεις του coach, καθώς περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τα δεδομένα της ομάδας του αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία που επικρατεί στις τάξεις των υπόλοιπων συνόλων.

Το μόνο βέβαια που μπορείς να ισχυριστείς είναι γιατί οι άνθρωποι του αθλητισμού (υπάρχουν και εξαιρέσεις) από κάθε πόστο δεν επιλέγουν τον απλό δρόμο της ειλικρίνειας για να χτίσουν τις ομάδες τους και να είναι ξεκάθαροι σε αυτά που υποστηρίζουν. Πρόκειται για μια πιο γενική παρατήρηση που αφορά τους πάντες. Από παράγοντες, μέλη των ΔΣ, προπονητές, εφόρους μέχρι τους αθλητές.

Έτσι, θα γλιτώναμε αρκετό χρόνο και σημαντική ενέργεια από προστριβές, παρεξηγήσεις και διαφωνίες που φέρνουν στην επιφάνεια την εγωτική μικρόνοια του καθενός.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του coach

Για την εξέλιξη του αγώνα: «Όταν φτάνεις να παίζεις τον Παναθηναϊκό στις τρεις κατοχές, είμαστε πολύ καλά. Όμως επειδή είμαστε Έλληνες θέλαμε και το κάτι παραπάνω».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Έχουμε την ατυχία με τους τραυματισμούς των Γκριν και Σαχπατζίδη, όπως επίσης και την ανωμαλία με τον Γιάννη Αγραβάνη που ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Τον αγαπώ πολύ, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα. Το Μεσολόγγι έχει κάποιες αρχές, κάποιους κανόνες και δεν μπορούσαν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα».

Για τις μεταγραφές: «Στην αρχή ο κόσμος γέλαγε επειδή έλεγαν ότι δώσαμε σε κάποιον παίκτη 16.000 το χρόνο. Δώσαμε στους πέντε από τους 6 ξένους 16.000 το χρόνο, αλλά δεν έχουμε ούτε ένα ban. Παρόλα αυτά έγινε μια ομάδα, ανταγωνιστική. Δεν είναι κακό να ξοδεύεις τα λεφτά που έχεις, αλλά τα λεφτά που δεν έχεις. Εμείς αυτά τα λεφτά είχαμε και αυτούς τους παίκτες πήραμε. Με αυτά τα λεφτά πήραμε και τους έξι ξένους».

Σαν Σήμερα

20/04/1986

1986: Στην καλύτερή του παράσταση σε playoff , o Michael Jordan θα σημειώσει 63 πόντους, όμως οι Bulls θα ηττηθούν από τους Celtics με 135-131 μετά από 2 παρατάσεις.