Παρακαλώ περιμένετε...

Η βελτιστη εκδοχη του MVP

  • 02/12/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Ήταν ίσως από τις καλύτερες μέχρι τώρα συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μιλώντας στους Bασίλη Σκουντή και Ρήγα Δάρδαλη, στην εκπομπή Pick N Roll της Cosmote, αναφέρθηκε σε όλα τα επίμαχα θέματα της καριέρας του, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ταπεινότητά του δεν είναι επιφανειακή, αλλά πραγματικό στοιχείο του χαρακτήρα του.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά εξ’ όσων είπε ο Greek Freak:

-MVP θα ψήφιζα τον ΛεΜπρόν πρώτα και τον Λούκα μετά. Ο ΛεΜπρόν μου βγάζει τον πιο ανταγωνιστικό εαυτό μου. Θέλω να τον κερδίζω, είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το λέω εγώ. Τώρα αυτός είναι το πρότυπό μου.

-Οι αποτυχίες με πεισμώνουν. Μπορεί να παίζω στην Εθνική μέχρι τα 38 μου, μέχρι τα 40 μου. Σαν Γιάννης δεν μπορώ να σταματήσω μέχρι να καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο, ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ. -Δεν βιάζομαι, εδώ θα είμαι. Πεισμώνω ακόμη περισσότερο

-Δεν θα έκανα ποτέ εκπτώσεις για να πάρω ένα πρωτάθλημα

-Όσο γίνεσαι διάσημος, έρχονται για να σε εκμεταλλευθούν και όχι πάντα για τα λεφτά. Ο κύκλος μου είναι η οικογένειά μου

Ο διεθνής αθλητής μίλησε και για άλλα σημαντικά κομμάτια που αφορούν τον ίδιο και την μέχρι τώρα πορεία του.

Ωστόσο, τα προαναφερθέντα αγγίζουν πιο έντονα τους κοινωνικούς ιστούς του αθλητισμού και τον τρόπο με τον οποίο θα ήταν ορθό- από τους μικρούς αθλητές που θα γίνουν μεγάλοι-, να οριοθετηθεί το νόημα του πρωταθλητισμού και της συνεχούς προσπάθειας για να προσεγγιστεί το αληθινό νόημά του.

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.