Παρακαλώ περιμένετε...

Η νυχτα των κοινων μυστικων και η στεγνη φανελα του Βασιλη

  • 14/10/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    BB TEAM

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το career path ενός προπονητή που δεν λέγεται Ζέλικο Ομπραντοβιτς είναι γεμάτο με απολύσεις κι απόψε ο κόουτς Μπαρτζώκας επέλεξε τον τρόπο που θα φύγει από τον Ολυμπιακό! 

Ο φετινός Ολυμπιακός αποτελείται από ένα μείγμα παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα αργήσει να μετατραπεί σε ένα ομοιογενές διάλυμα και να χτίσει αυτοματισμούς στο παρκέ.

  • Η πυραυλοκίνητη τριάδα των Σλούκα, McKissik και Παπανικολάου θα αναζητήσει τον αιφνιδιασμό, με τους δύο πρώτου να επιζητούν και το isolation από τον κεντρικό διάδρομο.
  • Oι Ellis και Πρίντεζης το ποστάρισμα σε set παιχνίδι.
  • O Σπανούλης με τον Martin το P&R
  • Oι Vezenkov, Λαρεντζάκης και Harrison θα αγκυροβολήσουν στις γωνίες σε ρόλο spot shooter.
  • Αμυντικά θα χρειαστεί χρόνος ώστε να λειτουργήσουν οι βοήθειες στον Σπανούλη, που χωρίς την δημιουργία του, ο Martin μετατρέπεται σε ανθρώπινο κώνο στην ερυθρόλευκη επίθεση.

Απέναντι στην Zalgiris ο κόουτς επιδίωξε την αλλαγή ρυθμού μέσα από τις συχνές αλλαγές σε ρόλους και σχήματα μπερδεύοντας τόσο την ομάδα του όσο και τον ίδιο του τον εαυτό, ενώ η παρουσία του κουρασμένου αρχηγού στο κλείσιμο του αγώνα  Σπανούλη στοίχισε στον Ολυμπιακό ένα rebound και πιθανότατα μια νίκη που σήμερα θα τον έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-0.

Ήταν κοινό μυστικό πως ο κόουτς είχε μάθει το μάθημα του και πως δεν θα έκανε το ίδιο λάθος. Αυτή τη φορά θαα ζούσε και θα πέθαινε με την αθλητική τριάδα των Σλούκα, McKissik και Παπανικολάου (ή Harisson). Σήμερα, απέναντι στους ψηλούς κι αθλητικούς γκαρντ της Αρμάνι η φανέλα του αρχηγού θα έπρεπε να παραμείνει στεγνή... και δικαιώθηκε!

Σπανούλης

Ο κόουτς επένδυσε στην αθλητικότητα του Παπανικολάου και της Αμερικανικής παροικίας του Ολυμπιακού, μπολιάζοντας τους με την κορυφαία κλάση του Κώστα Σλούκα κι όλα αυτά κάτω από το εκπληκτικό φεγγάρι του... έφηβου Γιώργου Πρίντεζη, μειώνοντας στο ελάχιστο τις σποραδικές αλλαγές παικτών και θυμίζοντας προπονητή παιδικού πρωταθλήματος πραγματοποιώντας είτε αλλαγές πεντάδων ανά οκτάλεπτο, είτε παικτών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα προσωπικά φάουλ (McKissik, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης), επιδιώκοντας έτσι το φορμάρισμα των δύο πεντάδων μέσα από τα συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά.


Πάμε στο μπλοκάκι μας...

✓✓✓ Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε μία εμφάνιση MVP euroleague με 17p - 11a και μόλις ένα λάθος, ενώ στο τέλος ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού στο παρκέ, διαβάζοντας άριστα την άμυνα ζώνης του κόουτς Μεσίνα.
✓✓✓ Όπως έλεγε η διαφήμιση της duracel όταν οι άλλοι σταματούν ο Πριντ συνεχίζει! Τόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό όσο και σήμερα ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο δεκάλεπτα και ειδικά στα κρίσιμα πρώτα λεπτά δίνοντας ψυχολογία στην ομάδα του.
✓✓✓ Πρώτο δεκάλεπτο, ο Παπανικολάου κάνει back to back λάθη, χρεώνεται (σωστά) με φάουλ κι ο Ολυμπιακός δέχεται τεχνική ποινή. Ο κόουτς προσπαθεί να τον ηρεμήσει με τον παίκτη του Ολυμπιακού να συζητά με πάθος αλλά ψυχραιμία την απόφαση του διαιτητή με τον προπονητή του. Το ημίχρονο βρίσκει πίσω τον Ολυμπιακό που έχει ήδη 10 λάθη και παρόλα αυτά η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και ήρεμη. Αυτό σημαίνει ομάδα πως η ομάδα δουλεύει κι έχει εμπιστοσύνη στον προπονητή και στο πλάνο της.
✓✓ Mr Harrison... κάθε ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που είναι είναι σταθερά καλός σε προσωπική κι ομαδική άμυνα, rebound και που σουτάρει σταθερά καλά και πασάρει ακόμα καλύτερα. Αυτός μπορεί να λέγεται Hanga, Taylor ή για να θυμίσουμε κάποιους ερυθρόλευκους και πράσινους Aciew Law, Romein Sato ή Στράτος Περπέρογλου. Δουλειά στην προσωπική άμυνα, έλεγχος της αδύνατης πλευράς και dribbling drills. 
Ο Σπανούλης τρέχει να ενθαρρύνει τον Jenkins μετά από το άστοχο τρίποντο του δεύτερου στο τέλος του δεκαλέπτου. Ο Jenkins σκοράρει το πρώτο καλάθι του δεύτερου. Leadership at its best!
Το passing game πριν από το τρίποντο του Σλούκα για το προσπέρασμα στο 49-48 είχε να εμφανιστεί από της ημέρες του Ντούντα στο ΣΕΦ.

❌  Το small ball του Ολυμπιακού με Σπανούλη, Jenkins, Λαρεντζάκη, Vezenkov και Martin δεν λειτούργησε. Ο κόουτς Μπαρτζώκας προσπάθησε να προστατέψει τον αρχηγό με αλλαγές πάνω στα σκριν αλλά η έλλειψη τρίτου ψηλού κορμιού στην πεντάδα των ερυθρολεύκων δημιούργησε αμυντική ανισορροπία.


ΥΓ. Σε μία χρονιά που οι ομάδες δύσκολα θα βρουν αγωνιστικό ρυθμό λόγω των συνεπειών του covid19 στην αθλητική μας ζωή, η άμυνα και η ικανότητα των παικτών στο ένας εναντίον ενός μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην 14η, την 8η, την 6η, την 4η και τολμώ να πω (14/10/2020) και την πρώτη.
ΥΓ2. Ίσως γιατί κάποια χρόνια πριν σκότωσα τον παίκτη μέσα μου, έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι τους προπονητές λίγο παραπάνω. Σήμερα σεβάστηκα τον προπονητή και αγάπησα τον άνθρωπο Μπαρτζώκα που κατά την post game interview έβγαλε στο πρόσωπο του την πίεση των επιλογών του.
ΥΓ3. Να τους αγαπάτε τους μπασκετανθρώπους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα της φανέλας, του δέρματος και της ψυχής. Τα χρώματα υπάρχουν για να ομορφαίνουν τη ζωή κι όχι για να την βάφουν με μίσος.

Σαν Σήμερα

20/04/1986

1986: Στην καλύτερή του παράσταση σε playoff , o Michael Jordan θα σημειώσει 63 πόντους, όμως οι Bulls θα ηττηθούν από τους Celtics με 135-131 μετά από 2 παρατάσεις.