Παρακαλώ περιμένετε...

Κερδισε τα παντα... εχασε τον αγωνα

  • 07/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    BB TEAM

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρά το γεγονός πως η ιστορία του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει σε κανένα να αναζητά ελαφρυντικά ή θετικά μετά από μία ήττα, σήμερα θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά του κόουτς Βόβορα τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και διαχείρισης του αγώνα καθώς και την υπερπροσπάθεια τήρησης του πλάνου από πλευράς παικτών του Παναθηναϊκού.

Η παρουσία των ομάδων στους αγώνες αντικατοπτρίζει κατά 60-70% την εικόνα των προπονήσεων πριν από αυτούς. Δεδομένων των απουσιών των Bentil και Auguste από την πράσινη front-line καθώς και η αποχώρηση του Sykes αναμέναμε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα προπονητικά match-up επηρεάζοντας θετικά ή αρνητικά τους παίκτες του τριφυλλιού. 

Νέντοβιτς

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είδαμε τον Sant Roos απέναντι στον Μποχωρίδη, τον Foster δίδυμο με τον Nedovic, τον Παπαπέτρου με τον βενιαμίν Καλαϊτζάκη, τον Κασελάκη απέναντι στον White και τον Big Papa να ματσάρεται στην ρακέτα με τον Ντίνο Μήτογλου. Τα αποτελεσματα ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού με τους δύο κατά συνθήκη PG να είναι εξαιρετικοί απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, τον Big Papa ανεβασμένο κατά μια ταχύτητα απόρροια της προσπάθειας του να ακολουθήσει τον ευέλικτο κατά συνθήκη centre Μήτογλου και τον White πιο κινητικό μιας κι όλη την εβδομάδα προσπαθούσε να αποφύγει το μπασκετικό ξύλο και τις αμυντικές τανάλιες του Κασελάκη.

Αντίστροφα ο Λεωνίδας δεν έβγαλε την ίδια ενέργεια μιας και οι προπονήσεις με τον αναιμικό White ήταν σε χαμηλό tempo, ο Ντίνος ήταν μια ταχύτητα κάτω μιας και αντιμετώπιζε τον πιο στατικό Παπατζών και ο αρχηγός των Πρασίνων αδυνατούσε να τα βάλει με τους δυνατούς forward της CSKA, δείγμα της χαλαρής προπόνησης απέναντι στον ντελικάτο πιτσιρικά Καλαϊτζάκη. 

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως οι πράσινοι παρατάχτηκαν επί της ουσίας με 8.5 παίκτες εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως μια ήττα έξι πόντων από την πανίσχυρη ρωσική αρκούδα μόνο τιμητική μπορεί να είναι.


Περισσότερα στο μπλοκάκι αλλά κι εσχάτως στα υστερόγραφα μας...

✓✓✓✓ Η συνολική παρουσία και κι μόνο το κοουτσάρισμα του κόουτς Βόβορα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε άριστα στην διαχείριση των time outs, των αλλαγών (σε έναν αγώνα που ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 8.5 παίκτες, χρειαζόταν τρομερή συγκέντρωση κι άριστη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των παικτών ώστε να μην μείνει από βενζίνη μια θέση της πεντάδας) και της τακτικής της ομάδας επιστρέφοντας τρεις φορές στο παιχνίδι απέναντι σε μία από τις δύο σίγουρες φιναλίστ του φετινού final 4. Επιπλέον έδειξε ικανός να διαχειριστεί το βάρος της θέσης του πρώτου προπονητή όταν έβαλε στη θέση του τον Sant Roos βάζοντας του αρχικά τις φωνές και στη ακολούθως μιλώντας του φιλικά ώστε να επαναφέρει το καλό κλίμα στην ομάδα.

Βοβορας

✓✓✓ Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Παπαγιάννης (10 points, 7 rebounds, 3 assists, 6 deflections) ο οποίος δείχνει να επιστρέφει σε αυτά (παιχνίδι πάνω από το στεφάνι, ταχύτητα στην άμυνα κι εκμετάλλευση των κενών στην ρακέτα της αντίπαλης ομάδας) που τον έστειλα στο νούμερο 13 των ντραφτ. Δείχνει τρομερά συγκεντρωμένος και πεισμωμένος να αποδείξει πως το χαμένο rebound από τον πρώην αρχηγό των πρασίνων στη Barcelona ήταν απλά μια κακιά στιγμή και πως φέτος θα είναι η χρονιάς της καταξίωσης του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

✓✓✓ Ο Λευτέρης Μποχωρίδης (10 points, 3 rebounds, 3 assists, 3 deflections) συνεχίζει να παίζει σε σταθερά ανοδικό tempo χτυπώντας την πόρτα της εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά αλλά και τις ΒΙΑΝΕΞ για μια πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. 

✓✓ Για το Nedovic τα έχουμε πει, αν δεν ήταν ευπαθής σε τραυματισμούς είτε θα έπαιζε σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο στην Euroleague, είτε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Απέναντι σε έναν κορυφαίο αμυντικό όπως ο Hackett το κοντέρ έγραψε 19 points, 2 rebounds, 4 assists με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

✓ Χαμηλότερα από όσο πρέπει, με γνώμονα το γεγονός πως το είδαμε στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και τρίτου δεκαλέπτου το ομαδικό μπάσκετ των πρασίνων. Παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ με διαρκές motion, give and go και τους παίκτες να υποδέχονται την μπάλα στη βασική triple threat στάση, είδαμε τους πράσινους να βγάζουν όμορφες φάσεις, ροκανίζοντας τη διαφορά που είχαν αποκτήσει οι Ρώσοι. Οι επόμενοι αγώνες θα δείξουν αν έτυχε ή αν πέτυχε.

❌❌❌❌❌ Ο Παναθηναϊκός επί Παύλου Γιαννακόπουλου έχει χωρίσει τους δρόμους του με παίκτες της αξίας του θεού Γκάλη ή του θρύλου του NBA Wilkins. Ο Sant Roos βρέθηκε στον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενος την υπεραξία της μεταγραφής του στην CSKA και της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έπεφερε την μείωση του μπάτζετ των πρασίνων. Η σημερινή του κίνηση να μην δώσει το χέρι στον κόουτς Βόβορα είναι προσβολή στον σύλλογο, το άθλημα και τους οπαδούς.

  • Σίγουρα οι παίκτες παίζουν με τους παλμούς στο κόκκινο και πρέπει να τους αναγνωρίζουμε το γεγονός πως σε ένα παιχνίδι/ άθλημα οι παίκτες γίνονται παιδιά εντός αγωνιστικού χώρου, παρόλα αυτά θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο μέλλον μιας και “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”. 
  • Ο κόουτς έδειξε πως το συμβάν έχει λήξει διαχειριζόμενος με απόλυτη επιτυχία την πρώτη πειθαρχική κρίση της καριέρας του, παρόλα αυτά οι αρχές του συλλόγου πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες και κάθε παρόμοια κίνηση στο μέλλον να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

❌❌❌❌ Παρά το γεγονός σήμερα έγραψε 11 points & 3 rebounds με ένα τρίποντο, ένα follow κάρφωμα και μια όμορφη προσπάθεια που τελείωσε με σουτάκι από την base line, ο Aaron White είναι με διαφορά ο χειρότερος παίκτης που θυμάμαι να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνοντας με να αναπολώ τον Hilton Armstrong!

Armstrong

  • Αμυντικά ήταν πολύ κακός θυμίζοντας τις περσινές επιδόσεις του Jimmer Fridett που ανάγκαζε τους συμπαίκτες του να παίζουν 4vs5 μιας και στο low post δεν βγήκε νικητής ούτε σε μία φάση απέναντι σε Kurbanov, Shengelia και Voigtmann. Μετά από αλλαγή σε P&R οι αντίπαλοι του είτε έφτασαν στο καλάθι, είτε κέρδισαν φάουλ και τελείωσε τον αγώνα με μηδέν deflection έχοντας αρνητικό πρόσημο σε κάθε ατομική ή ομαδική άμυνα. 
  • Είναι προφανές πως έχει χάσει μυϊκό ιστό και δεν θυμίζει αθλητικά τον παίκτη που θαυμάσαμε με την Zalgiris που κυριαρχούσε τόσο στο low post όσο και στο ζωγραφιστό αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το να μην μπορεί να ακολουθήσει στα πόδια έναν guard σαν τον Strēlnieks ή να καθαρίσει ένα rebound στο ύψος στης στεφάνης μεσολαβεί μια μπασκετική αιωνιότητα.
  • Η φάση του 7:12 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με τον Παπατζών να χαστουκίζει την μπάλα η οποία κατευθύνεται προς τον White στο high post και δεν κάνει ένα βήμα(!!!) προς την μπάλα χάνοντας την τελικά από τον Mike James είναι ενδεικτική! Δεν μιλάμε για μπάσκετ, δεν μιλάμε για αθλητικά προσόντα αλλά για διάθεση!

ΥΓ. Εκτιμώ τους ανθρώπους που σέβονται κι αγαπούν το παρελθόν τους, αλλά αγαπούν περισσότερο το παρόν τους, αρκεί να μην παραφέρονται. Ο κόουτς Ιτούδης σήμερα πάλεψε για την ομάδα του, πήρε τεχνική ποινή μετά από διαμαρτυρία αλλά ΔΕΝ προκάλεσε, ούτε παραφέρθηκε σεβόμενος το πράσινο παρελθόν και ίσως μέλλον του.

zots itoudis

ΥΓ2. Οι επόμενες εβδομάδες είναι αρκετά δύσκολες ειδικά για τους μεγαλύτερους που φοβούνται πως μπορεί να μην ξαναζήσουν γιορτές με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ας περάσουμε λίγη περισσότερη ώρα στο τηλέφωνο, το WhatsApp και το Viber με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και ας αφήσουμε στην άκρη το facebook, το twitter και το tinder.

ΥΓ2. Να αγαπάτε τους μπασκετανθρώπους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, δέρματος, φανέλας, θρησκείας κι εθνικότητας.

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.