Παρακαλώ περιμένετε...

Κοντρα σε ΗΠΑ, Γαλλια και Ιραν η Εθνικη για τους Ολυμπιακους, αν προκριθει

  • 02/02/2021 -
    Λοιπές Κατηγορίες
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιράν θα τεθεί αντιμέτωπη η Εθνική ομάδα μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στη φάση των ομίλων, εφόσον φυσικά προκριθεί από το Προολυμπιακό.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο του τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο, αλλά για να φτάσει έως εκεί πρέπει να προκριθεί από το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βικτόρια του Καναδά από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021.

Για το Προολυμπιακό τουρνουά

Αρχικά, επισημαίνεται ότι από το Προολυμπιακό προκρίνεται μία ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Προολυμπιακό του Καναδά, στον Α' Ομιλο, με αντιπάλους τον Καναδά και την Κίνα. Στον Β' Ομιλο του δικού μας Προολυμπιακού τουρνουά είναι η Τσεχία, η Τουρκία και η Ουρουγουάη.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στο άτυπο «φάιναλ φορ». Ο πρώτος του 1ου ομίλου θα παίξει με τον δεύτερο του 2ου ομίλου και ο δεύτερος του 1ου ομίλου με τον πρώτο του 2ου ομίλου, με τους νικητές να προκρίνονται στον τελικό.

Σαν Σήμερα

28/03/1944

1944: Γεννιέται ο Rick Barry. O μοναδικός παίκτης που έχει στο παλμαρέ του τίτλο πρώτου σκόρερ σε ΝΒΑ, ΑΒΑ αλλά και NCAA ενώ έχει κατακτησει και πρωταθλήματα τόσο στο ΝΒΑ όσο και το NCAA.