Παρακαλώ περιμένετε...

Μπασκετικος θριαμβος εκ Πατρων

  • 25/09/2020 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

 

Νικητής του 1ου Super Cup στην χώρα μας αναδείχτηκε ο Προμηθέας Πατρών, πανηγυρίζοντας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» τον «παρθενικό» τίτλο της ιστορίας του σε επίπεδο Α1 Ανδρών και πρώτο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι Αχαιοί επικράτησαν με 82-74 του Περιστερίου στον τελικό, εξαργυρώνοντας την αντεπίθεση διαρκείας του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν με επιμέρους σκορ 22-9 σημείωσαν την ανατροπή και σήκωσαν το τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μάκη Γιατρά, ο Ίαν Μίλερ, ο οποίος σημείωσε τους 9 από τους 17 πόντους του στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, «σφραγίζοντας» τη νίκη.

Οι δηλώσεις Γιατρά

«Είμαστε μια παρέα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν πάντα τι τους λέω. Αλλά έχουμε κίνητρο, διάθεση. Σήμερα γράψαμε ιστορία, πήραμε ένα τουρνουά με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Περιστέρι. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, είναι ακόμα Σεπτέμβρης. Δικαιούμασταν έναν τίτλο, μας τον έδωσε ο Θεός σήμερα. Κάθε χρόνο τρυπάμε το ταβάνι μας. Θέλει τύχη, ικανότητα και παρέα. Είμαστε μια παρέα, γουστάρουμε που είμαστε όλοι μαζί στο γήπεδο».

Αγραβάνης

«Είναι η απόλυτη δικαίωση για όλους στην ομάδα. Εγώ το πίστευα πολύ, ήθελα να μείνω για να πάρω τίτλο. Δεν σου χαρίζεται τίποτα στη ζωή. Είμαι περήφανος που κατακτήσαμε τίτλο και που γράψαμε ιστορία για την ομάδα με τον πρώτο τίτλο μας. Μπορεί να μας υποτιμούν, νόμιζαν ότι θα έρθουμε εδώ απλά για να παίξουμε. Θέλαμε να πάρουμε έναν τίτλο, δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Στίβεν Γκρέι

Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Προμηθέα. Έβγαλε μεγάλες φάσεις, πάλεψε σε όλο το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πολλά να μάθουμε από ένα παιχνίδι σαν αυτό και με την συνέχεια που έρχεται. Και για τις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και για μένα προσωπικά. Ήταν ομαδική προσπάθεια, αλλά νιώθω ότι έχω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης γι’ αυτό που έγινε».

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.