Παρακαλώ περιμένετε...

ΟΤΑΝ Ο ΚΟBE ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ.

  • 15/12/2020 -
    ΝΒΑ/ΚΟΣΜΟΣ
    /
    BB TEAM

Γράφει ο Βασίλης Χρίστογλου

Η προστατευτική μάσκα δεν είναι κάτι βολικό. Ναι μεν προστατεύει τους παίκτες από νέους τραυματισμούς ή σημεία που πρόσφατα τραυματίστηκαν, όμως μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική και να εμποδίσει σε πολλές περιπτώσεις την όραση των παικτών. Βέβαια στις περιπτώσεις παικτών όπως αυτή του Kobe Bryant, μία μάσκα δεν μπορεί να κάνει καμία απολύτως διαφορά.

Στο All Star παιχνίδι του 2012 σε μία απλή φάση, ο Dwyane Wade θα μαρκάρει σκληρά τον Kobe με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σπάσει την μύτη του. Κάτι πολύ πρωτόγνωρο σε ένα τέτοιο παιχνίδι να υπάρχει τραυματισμός, καθώς είναι γνωστό πως τέτοια παιχνίδια είναι αρκετά χαλαρά και προσφέρονται για τη διασκέδαση των αθλητών και των θεατών. Ο Kobe αποχώρησε από το παιχνίδι και ο Wade αισθάνθηκε ότι έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Wade εξιστορώντας την ιστορία, είπε πως πήρε τηλέφωνο τον Kobe με σκοπό να απολογηθεί και η απάντηση του Mamba τον ξάφνιασε. ‘’ I loved it’’ απάντησε ο Kobe στον Wade. Εκεί ο Wade σαφώς και γέλασε αναγνωρίζοντας τον ανταγωνισμό του Kobe ακόμα και σε τέτοια παιχνίδια. Που να ήξερε πως στις 4 Μαρτίου ο Kobe τον περίμενε στο Los Angeles, εκεί όπου θα μονομαχούσαν οι Lakers με τους Heat.

Ο πρώτος αγώνας του Bryant με μάσκα και ο κόσμος δεν γνώριζε σε τι κατάσταση ήταν ο Bryant και πως η μάσκα και ο τραυματισμός του θα τον επηρέαζε στην επικείμενη μονομαχία του με τον Wade. Αυτό που ακολούθησε θα το θυμάται για πάντα ο Wade. Ο κόσμος είδε εκείνο το βράδυ την απόλυτη έκδοση του prime Kobe. Στην επίθεση είχε 14 στα 23 σουτ σκοράροντας 33 πόντους και στην άμυνα ‘’κλείδωσε’’ τον Wade οποίος σκόραρε 16 πόντους με μόλις 42% ποσοστό ευστοχίας. 

Στό παιχνίδι ο Kobe δεν λάθευσε καθόλου. Στο πρώτο δωδεκάλεπτο είχε 18 πόντους ενώ ήταν τόσο αποτελεσματικός και τόσο διαβασμένος στα αδύναμα στοιχεία του Wade, που ανάγκασε τον Spoelstra να βάλει άλλον παίκτη πάνω στον Bryant, τον Shane Battier. Ο Wade βγήκε από το παιχνίδι και είδε τον Kobe να εκτελεί την ομάδα στη τελευταία περίοδο, ανήμπορος να αντιδράση.

Για την ιστορία ο Kobe, σε επτά παιχνίδια φορώντας μάσκα, είχε 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4.5 ασσίστ ανά παιχνίδι. Καθόλου άσχημα για τον τραυματία Kobe που έδειξε εκείνη την περίοδο πως κανένας μικροτραυματισμός δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει από το να κάνει τη δουλειά του.

 

(Τα highlights εκείνης της βραδιάς στο παρακάτω link)

https://www.youtube.com/watch?v=45ix5EeEYms

Σαν Σήμερα

28/03/1944

1944: Γεννιέται ο Rick Barry. O μοναδικός παίκτης που έχει στο παλμαρέ του τίτλο πρώτου σκόρερ σε ΝΒΑ, ΑΒΑ αλλά και NCAA ενώ έχει κατακτησει και πρωταθλήματα τόσο στο ΝΒΑ όσο και το NCAA.