2002: Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νέων κερδίζει την Ισπανία με 77-73 και κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στη Λιθουανία. Στον πάγκο κάθεται ο Νίκος Κεραμεύς ενώ ο Χρήστος Ταπούτος σκοράρει 24 πόντους και ο Βασίλης Σπανούλης 21.
Παρακαλώ περιμένετε...
Του Σπύρου Κόγκα
Φημίζεται για το ταπεραμέντο του και τον πληθωρικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του. Ο λόγος για τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος αποθέωσε την «Αγία Τριάδα» του Ολυμπιακού.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Σλούκα «Θεούς του μπάσκετ», ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Μπάγερν με την ελληνική ομάδα στο Μόναχο.
Η δήλωση του Ιταλού προπονητή:
«Την Παρασκευή (23/10) θα αντιμετωπίσουμε τρεις Θεούς του μπάσκετ: Τους Σπανούλη, Σλούκα και Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με τεράστια εμπειρία και πιθανότατα η πιο δύσκολη ομάδα της Euroleague στο πνευματικό κομμάτι».