Παρακαλώ περιμένετε...

Πιθανη η «φουσκα» στα παραθυρα της FIBA

  • 18/09/2020 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

 

Το παράδειγμα του ΝΒΑ και της "φούσκας" του Ορλάντο αποφάσισε να υιοθετήσει η FIBA σε ό,τι αφορά στους αγώνες των προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις της. Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πως τα παιχνίδια των δύο επόμενων παραθύρων (Νοέμβριος 2020, Φεβρουάριος 2021) δεν θα γίνουν βάσει του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί από πέρσι, αλλά σε "φούσκες" που θα αποφασιστούν το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, η FIBA ενημέρωσε πως:

1) όλοι οι αγώνες των δύο παραθύρων θα διεξαχθούν σε "φούσκες" (αντί για εντός και εκτός έδρας αγώνες), έπειτα από συμφωνία που θα υπάρξει με τους εκάστοτε οικοδεσπότες και σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές και πολιτικές αρχές, αλλά και τα πρωτόκολλά της.

2) κάθε "φούσκα" θα περιλαμβάνει τέσσερις ή οκτώ ομάδες (σε ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ), με τον οικοδεσπότη να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Σαν Σήμερα

16/04/1947

1947: Γεννιέται ο Lew Alcindor, κατά σύμπτωση την ημέρα που ξεκινούσαν οι τελικοί του ΝΒΑ στην πρώτη του σεζόν. Αργότερα και μετά το κολλέγιο, ο νεαρός Lew θα αλλάξει το όνομά του σε Kareem Abdul Jabaar και θα βαρεθεί να παίζει τελικούς.