Παρακαλώ περιμένετε...

Τα λαθη του κοουτς και οι αναμενομενες κακες ημερες

  • 18/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    BB TEAM

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήμουν από τους τυχερούς που απόλαυσα τον Φραγκίσκο Αλβέρτη με τη φανέλα του ΑΝΟΓ πριν πάρει την μια και μοναδική μεταγραφή της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Σοβαρός, λιγομίλητος κι ουσιαστικός στις τοποθετήσεις του, δύσκολα έβγαινε λάθος στις μπασκετοκουβέντες μας. 
Πέρασαν σχεδόν 27 χρόνια από την ημέρα που άκουσα πως "ο Φραγκίσκος έκλεισε στον Παναθηναϊκό" μέχρι την φετινή media day του τριφυλλιού, παρόλα αυτά ο Φραγκίσκος παρέμεινε το ίδιο σοβαρός και ουσιαστικός. Όταν λοιπόν τον άκουσα να θέτει σαν στόχο για την χρονιά "να βγει η σεζόν με αξιοπρέπεια" χαμήλωσα το ταβάνι των προσδοκιών μου για την φετινή ομάδα αλλά με χαροποίησε το γεγονός πως είχαμε την ευκαιρία να δούμε έναν οργανισμός να δουλεύει σε ένα πλάνο για τουλάχιστον μία χρόνια χωρίς να ζει κάτω από το άγχος των αποτελεσμάτων.

Αλωερτισ

Με βάση τα παραπάνω κάθε νίκη ή ήττα στην φετινή χρονιά περιμένω να αντιμετωπιστεί σαν μια καλή ή κακή ημέρα στη δουλειά. Κατά πάσα πιθανότητα τον αγώνα δεν ακολούθησε μια ομιλία ηλεκτροσόκ από τον Ιωάννη ή τον κόουτς αλλά παίκτες και προπονητικό τιμ έδωσαν ραντεβού για αύριο ώστε να αναλύσουν τα σημερινά λάθη και να προπονηθούν για τη δύσκολη συνέχεια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο σημερινός αγώνας αποδείχτηκε μια εύκολη νίκη για την Valencia που ξεκούρασε παίκτες κλειδιά όπως οι Dubljevic και Kalinic για την συνέχεια της διαβολοβδομάδας. Οι πορτοκαλί εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας (28 assists) χτύπησαν την πρωτόγνωρα, για φέτος, κακή άμυνα του Παναθηναϊκού που πάλεψε μόνο για τρία δεκάλεπτα έχοντας σε κακή ημέρα παίκτες κλειδιά όπως οι Foster και Nedovic καθώς και τον προπονητή του.


Περισσότερα στο μπλοκάκι μας που έχει αρνητικό πρόσημο

❌❌❌ Ο κόουτς Βόβορας παρουσιάστηκε μπερδεμένος στις κινήσεις του από τον πάγκο. 

  • Σε ένα ματς που οι πράσινοι ήταν κακοί στην άμυνα, ο κόουτς χρησιμοποίησε ελάχιστα τους Λεωνίδα Κασελάκη και Zach Auguste που θα μπορούσαν να βάλουν δύσκολα ή έστω να αυξήσουν την πίεση στον Williams.
  • Ο προπονητής του τριφυλλιού επέμεινε στην χρησιμοποίηση του Mack που ήταν αρνητικός σε άμυνα κι επίθεση στο διάστημα 6' - 13', έναντι του θετικού μέχρι εκείνο το σημείο Sant-Roos. Η συνολική παρουσία του Αμερικανού δικαίωσε τον προπονητή του Παναθηναϊκού, με τον PG των πρασίνων να τελειώνει τον αγώνα με 15 πόντους (απόλυτα εύστοχος), 4 assists, 2 κλεψίματα, 5 deflections και 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης,.
  • Ένας φίλος Σέρβος προπονητής λέει πως "κάθε φορά που ένας παίκτης κάνει δύο λάθη συνεχόμενα το ένα πρέπει να χρεώνεται στον πάγκο". Με το σκορ στο 30-30 ο Foster δέχεται backdoor πάσα και αστοχεί μόνος φάτσα με το καλάθι  επιχειρώντας να εκτελέσει ενώ βρίσκεται στον αέρα (πρώτο λάθος/ κακή επιλογή). Συνεχίζοντας παίζει κακή άμυνα με τους πράσινους να δέχονται τρίποντο για το 33-30(δεύτερο λάθος/ κακή επιλογή). Στην επόμενη φάση χάνει τον San Emeterio που σκοράρει και παίρνει και το φάουλ από τον Αμερικανό SG (τρίτο λάθος/ κακή επιλογή) ο οποίος αστοχεί σε βιαστικό σουτ στην αμέσως επόμενη επίθεση (τέταρτο λάθος/ κακή επιλογή). Ακολούθως ο κόουτς τον απέσυρε στον πάγκο και τον επανέφερε με το σκορ στο 53-52. Ο Foster συνεχίζει στο ίδιο tempo παίζοντας αρχικά κακή άμυνα (πέμπτο λάθος/ κακή επιλογή) και παίρνοντας τις επόμενες δύο επιθέσεις αστοχώντας αρχικά σε βιαστικό σουτ και στη συνέχεια σε κακό drive υπό πίεση (έκτο κι έβδομο λάθος/ κακή επιλογή).

Foster

❌❌❌  Συνολικά η πράσινη άμυνα. Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν απέναντι στην επίθεση των Ισπανών που θύμισε την προ δεκατιών Estudiantes του Reyes παίζοντας κυρίως κυρίως με: 

  • Motion επίθεση, και give &go 
  • Σκριν στην αδύνατη πλευρά inside-out πάσα κυρίως με τον Dubljevic. 
  • Back σκριν στο high post και V-cut στην αδύνατη πλευρά, την οποία άδειαζαν φλοτάροντας τον δεύτερο ψηλό στη γωνία του τρίποντου.

✓ ✓  Σε μία ήττα που ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο του ελάχιστα θετικά μπορούν να γραφούν. 
Θα μείνω στην παρουσία του Mack μετά το 12ο λεπτό μιας και μετά από καιρό βλέπουμε στον Παναθηναϊκό έναν PG με σωστό μέγεθος να είναι σταθερά καλός σε δημιουργία, εκτέλεση τόσο με drive όσο και με σουτ καθώς και στην άμυνα.
+ Ο Γιώργος Παπαγιάννης χωρίς να εντυπωσιάσει συνέχισε να παίζει σε euroleague tempo τελειώνοντας σχεδόν με double double (8 πόντοι, 8 rebounds).


ΥΓ. Μετά τo τέταρτο φάουλ ο κόουτς επέλεξε να κρατήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη στο παρκέ. Συμφωνώ με τον κόουτς μιας και όσα προσέφερε (καλό passing game, ένα εύστοχο σουτ κι άμυνα) ο ζεστός από τον ρυθμό του αγώνα στα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι το πέμπτο φάουλ δύσκολα θα τα έδινε ερχόμενος από τον πάγκο στα τελευταία λεπτά.

ΥΓ2. Στις διαβολοβδομάδες δεν πρέπει να γράφουμε κριτικές κι απόψεις μιας και μέσα σε 48 ώρες μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. 

ΥΓ3. Φάνη κράτα γερά και γύρισε πίσω δυνατός! 

Φάνης

ΥΓ4. Να αγαπάτε τους μπασκετανθρώπους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, δέρματος, φανέλας, θρησκείας κι εθνικότητας.

Σαν Σήμερα

20/04/1986

1986: Στην καλύτερή του παράσταση σε playoff , o Michael Jordan θα σημειώσει 63 πόντους, όμως οι Bulls θα ηττηθούν από τους Celtics με 135-131 μετά από 2 παρατάσεις.