Παρακαλώ περιμένετε...

Το «πριν» και το «μετα» του Ντατομε μεσω της Μιλανο

  • 14/09/2020 -
    Euroleague
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Είναι αναμφισβήτητα από τις ομάδες που περιμένουμε εναγωνίως να παρακολουθήσουμε στο φετινό μαραθώνιο της Euroleague. Η Αρμάνι Μιλάνο έκλεψε τις εντυπώσεις στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Λουίτζι Ντατόμε παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της ομάδας, κάνοντας αναφορά στην φετινή χρονιά, τους στόχους που τη διέπουν αλλά και την προσωπική επιδίωξη του Ιταλού παίκτη.

«Έχω υπάρξει αρκετά τυχερός στην καριέρα μου και έχω κερδίσει πολλούς σημαντικούς τίτλους, αλλά μου έχει λείψει να το κάνω αυτό στην Ιταλία ως πραγματικός παίκτης. Στο παλμαρέ μου υπάρχει κάτι από την εποχή που ήμουνα στην Σιένα, αλλά δεν ήμουν σημαντικός παίκτης. Θα ήθελα να είμαι σημαντικός στα τρόπαια της Μιλάνο. Ο στόχος, όπως έχουμε πει, είναι να μεγαλώσουμε στην Ευρώπη, αλλά το να κερδίζω στην Ιταλία ως χρήσιμος παίκτης είναι κάτι που μου έχει λείψει και θα ήθελα να το προσθέσω στην καριέρα μου» ανέφερε για την ερχόμενη περίοδο ο Ιταλός φόργουορντ.

Για το πέρασμά του στη Φενέρ, είπε τα εξής:

«Μεγάλο μέρος της αγάπης που έλαβα εκείνα τα χρόνια ήταν συνέπεια των επιτυχιών που είχαμε, αλλά και αυτού που είχαμε δείξει στο γήπεδο. Νομίζω ότι ήταν μια ομάδα που έκανε τους φιλάθλους της περήφανους για τη νοοτροπία μας. Ήμασταν πολύ προσηλωμένοι στην Φενέρμπαχτσε, την Κωνσταντινούπολη, την Τουρκία, τόσο που πολλοί σταμάτησαν, γέννησαν τα παιδιά τους εκεί. Δεν ήταν εύκολο να μπεις στις καρδιές των οπαδών. Ξέρω ότι ήταν λίγο επιφυλακτικοί στην αρχή γιατί ήρθα να αντικαταστήσω τον Μπιέλιτσα που ήταν MVP της Euroleague, παρόλο που έπαιζα περισσότερα ως «3» παρά «4». Με την πάροδο του χρόνου, έχω τρελή αγάπη. Ακόμα και σήμερα, οι οπαδοί μου γράφουν, παρόλο που άλλαξα την φανέλα τους. Προφανώς ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου, χαίρομαι που το έζησα»

Σαν Σήμερα

18/04/1966

1966: Ο Red Auerbach αποσύρεται και ο Bill Russell αναλαμβανει χρέη παικτη-προπονητής. Ως προπονητής θα προσθέσει ακόμη δύο δαχτυλίδια στην ήδη πλούσια συλλογή του.