Παρακαλώ περιμένετε...

Υποθεση των πεντε! ( MVP RACE)

  • 08/12/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / NBA
    /
    BB TEAM

Γράφει ο Βασίλης Χρίστογλου

                                                                             

 

Ξεκινάμε σιγά σιγά την επιστροφή μας στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Δεν θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε τις προβλέψεις μας για  τη νέα χρονιά χωρίς να κάνουμε μία πρώτη κουβέντα για αυτούς που θα πέσουν στη μάχη για το βραβείο του MVP. Οι επιλογές δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολες. Η κατάταξη όμως ήταν το στοίχημα. Τρεις από αυτούς έχουν προσθέσει το πολύτιμο τίτλο στη τροπαιοθήκη τους, ενώ δύο θα κυνηγήσουν τον κορυφαίο ατομικό τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα τους:

  1. Luka Doncic: Ο 21χρονος Σλοβένος έδωσε μια φοβερή παράσταση την προηγούμενη χρονιά. Έχοντας μια τρομερή στατιστική για δεύτερη χρονιά (29/9/9)  και οδηγώντας τους Mavericks στα playoffs μετά από τέσσερα χρόνια, ο Luka θα επιχειρήσει φέτος να κάνει το βήμα παραπέρα. Έχοντας ένα αξιόλογο γκρουπ παικτών δίπλα του και έναν ακόμα σταρ στο πρόσωπο του Porzingis, μπορεί να κυνηγήσει φέτος το πολυπόθητο βραβείο και είναι ο για πολλούς ίσως το μεγάλο φαβορί για τη φετινή σαιζόν. Τα στατιστικά δεν προβλέπω να αλλάζουν πολύ, αν και αφήνω ένα παράθυρο να είναι πρώτος πασέρ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με πάνω από 10 ασσίστς μ.ο. Για να έχει ελπίδες θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα της δύσκολης και εφέτος Δύσης.  

 

 

 

  1. Giannis Antetokounmpo: O δις ΜVP θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 26 χρόνια: να γίνει ο δεύτερος παίκτης μετά τον Larry Bird που θα κερδίσει τρία συνεχόμενα MVP. Ένα επίτευγμα στα πολλά που έχει στην οκταετή καριέρα του στο ΝΒΑ. Παρά το γεγονός πως θα προτιμήσει στο τέλος της ημέρας ένα πρωτάθλημα, η προσωπικότητα του Γιάννη δεν αφήνει πολλά περιθώρια και θα προσπαθήσει για μία ακόμα χρονιά να κυριαρχήσει σε κάθε τομέα, με την ελπίδα η δουλειά στη κανονική διάρκεια της σαιζόν να μετουσιωθεί σε πρωτάθλημα στην postseason. Ο Γιάννης για ακόμα μία χρονιά υπολογίζεται να είναι στους κορυφαίους σκόρερ και ριμπάουντερ του πρωταθλήματος και αν καταφέρει να συνδυάσει τα προσωπικά του στατιστικά με ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ, τότε θα έχει πιθανότητες. Αυτό που τον κατατάσσει δεύτερο στις προβλέψεις αυτή τη στιγμή είναι πως δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά στο ρόστερ των Bucks πέρα από την κίνηση Holiday. Η Ανατολή θα είναι πιο δυνατή και η επιστροφή Durant θα βάλει δύσκολα στον Greek Freak.

 

  1. Anthony Davis: Ο κατά πολλούς καλύτερος ψηλός του NBA αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη από τον LeBron James τη φετινή χρονιά. Στα 27 μπαίνει πλέον στην καλύτερη του ηλικία, πρωταθλητής και έχοντας αποδείξει πλέον ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Φέτος η χρονιά για τον AD είναι διαφορετική. Έχοντας πλέον υπογράψει το συμβόλαιο του, απαλλαγμένος από το άγχος ενός τίτλου, καλέιται να δείξει ότι μπορεί να είναι το νούμερο ένα στην ομάδα του, και ας έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο ο LeBron. Ακούγεται περίεργο για έναν παίκτη που έχει κάνει μία φοβερή χρονιά, αλλά ο AD πρέπει να ανέβει επίπεδο! Τα στατιστικά του και μία υψηλή θέση θα τον φέρουν στη συζήτηση για το βραβείο του MVP αλλά αναπόφευκτα η παρουσία του LeBron James στη ομάδα, θα του μειώσει τις πιθανότητες. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύμπραξη Shaq-Kobe.

 

  1. Kevin Durant: Ο καλύτερος σκόρερ της δεκαετίας και δις πρωταθλητής ΝΒΑ επιστρέφει στην ενεργό δράση έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ανατολή και συγκεκριμένα στο Brooklyn, παρέα με τον κολλητό του Kyrie Irving. Ο ίδιος έρχεται πεινασμένος, αγριεμένος να αποδείξει πως είναι ακόμα εδώ. Έχει μία νεότατη ομάδα, που έχει όμως εμπειρία στα playoffs και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να τους ανεβάσει στο ανταγωνιστικό επίπεδο : Αυτό του πρωταθλητισμού. Σίγουρα ο τραυματισμός του και η απουσία του από τα παρκέ τον ρίχνει στην κατάταξη, όμως αν δούμε τον KD των Warriors, τότε η Ανατολή θα ντυθεί στα ασπρόμαυρα του Brooklyn. Αν δεν ήταν για τον τραυματισμό του, θα ήταν σίγουρα στις πρώτες δύο θέσεις και δεν υπάρχει καμία αμφιβολλία για αυτό.

 

  1. LeBron James: Eίναι λογικό πως θα ξαφνιάσει πολλούς η απόφαση αυτή αλλά υπάρχουν δύο πολύ σημαντική λόγοι: Anthony Davis και ηλικία. Ναι, ο LeBron είναι ίσως ο καλύτερος αθλητής που έχει δει ποτέ το ΝΒΑ, καθώς λίγοι έχουν καταφέρει στα 35 τους να είναι σε αυτό το επίπεδο ( Kareem, MJ, Kobe), όμως κάθε χρόνο ο LeBron θα χάνει και λίγο από την αθλητικότητα του. Επίσης υπάρχουν τα playoffs. Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ο ‘’Βασιλιάς’’ κρατά δυνάμεις, καθώς ο κύριος στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Κάτι που τον κρατά πίσω σε ζητήματα βραβείων. Από την άλλη όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος θέλει πλέον η ομάδα να είναι του Davis. Θέλει να δώσει την ευκαιρία στο 27χρονο συμπαίκτη του να γίνει ο κύριος της ομάδας όπως είχε κάνει για τον ίδιο ο Dwyane Wade το καλοκαίρι του 2011 στο Miami.

 

 

Ακόμα μία χρονιά, ακόμα μία σαιζόν αναμένεται να είναι καυτή. Η μάχη για το βραβείο του MVP φαντασμαγορική. Έτσι όπως αρμόζει σε μία σαιζόν ΝΒΑ.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο The Basketbook φίλοι μπασκετόφιλοι. Το ταξίδι σε μία ακόμα χρονιά ΝΒΑ ξεκινά και τα καλύτερα....έρχονται!

Σαν Σήμερα

16/04/1947

1947: Γεννιέται ο Lew Alcindor, κατά σύμπτωση την ημέρα που ξεκινούσαν οι τελικοί του ΝΒΑ στην πρώτη του σεζόν. Αργότερα και μετά το κολλέγιο, ο νεαρός Lew θα αλλάξει το όνομά του σε Kareem Abdul Jabaar και θα βαρεθεί να παίζει τελικούς.