Παρακαλώ περιμένετε...

Οταν η αγαπη γινεται «πυξιδα» για την ανακαλυψη του μπασκετικου θησαυρου

  • 18/02/2021 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Όταν απαιτείται σκέψη για τον τίτλο μιας εκπομπής, «εργαλεία» για το τελικό αποτέλεσμα είναι ο ρεαλισμός, η επιδίωξη και το ιδανικό. Οι χθεσινοί λοιπόν καλεσμένοι της διαδικτυακής εκπομπής του The Basketbook, «Restart Youth», επιβεβαίωσαν το σκεπτικό της εν λόγω σύλληψης-ιδέας και ίσως ξεπέρασαν τις προσδοκίες και των πιο ρομαντικών φίλων του αθλήματος.

Νίκος Ντούγιας και Βασίλης Γρηγορίου λοιπόν φιλοξενήθηκαν στην χθεσινή εκπομπή που παρουσίασε ο Αργύρης Παγαρτάνης συνεπικουρούμενος από τον Σπύρο Κόγκα, τα έργα τους σε Ιωάννινα και Κέρκυρα αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ντούγιας είναι προπονητής του Θρύλου Ιωαννίνων και ιδιοκτήτης των Ntougias Basketball Αcademy και Ntougias Basketball camp. Ο Βασίλης Γρηγορίου είναι υπεύθυνος υποδομών του Ναυσίθοου Κέρκυρας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής M.D. με ειδικότητα στο Μπάσκετ, στην ειδική αγωγή και στην λογοθεραπεία.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι του αθλητισμού ανέπτυξαν τους λόγους της ενασχόλησής τους με τις μικρές ηλικίες, εξηγώντας αναλυτικά την κουλτούρα που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν στους αθλητές τους.

Παράλληλα, έδωσαν μια εναλλακτική διάσταση της σχέσης γονιών – προπονητών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι και οι πρώτοι εκπαιδεύονται συστηματικά, προκειμένου να κατανοήσουν επακριβώς τη σημασία του αθλητισμού αλλά και τους διακριτούς ρόλους που πρέπει να έχουν.

Και οι δύο δήλωσαν «οπαδοί» της ευγενούς άμιλλας με την εκμάθηση των βασικών εννοιών, όπως η απονομή δικαιοσύνης, με τα αγωνιστικά αποτελέσματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα, έτσι ώστε να προετοιμαστούν οι αυριανοί υγιείς αθλητές, διαιτητές, παράγοντες του αθλήματος και σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της εκπομπής

Σαν Σήμερα

25/04/1950

1950: Ο Chuck Cooper γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός παίκτης που θα γίνει ποτέ draft από τους Boston Celtics στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα οι New York Knicks θα υπογράψουν τον Nat "Sweetwater" Clifton, από τους Harlem Globetrotters και θα τον κάνουν έτσι τον πρώτο Αφροαμερικανό που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.