Παρακαλώ περιμένετε...

Οταν η γνησια φιλια βρισκει τον ορισμο της στις πραξεις

  • 14/09/2020 -
    ΝΒΑ και κόσμος
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που το συναίσθημα χτυπάει κόκκινο. Στην εποχή που η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού εμφανίζεται σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξής μας, συμβαίνουν κάποια πράγματα που γρατζουνούν την καρδιά μας και την ευαισθησία μας.

Ο πρόλογος αυτός γράφεται εξ’ αφορμής Πάου Γκασόλ και της νεογέννητης κόρης του. Ο μεγάλος σταρ του NBA, περνώντας μερικά από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του δίπλα στον Κόμπι Μπράιαντ, αποφάσισε να τιμήσει εκ νέου τον αδικοχαμένο πρώην συμπαίκτη του.

Ειδικότερα, αποφάσισε να δώσει στη νεογέννητη κόρη του το όνομα "Τζιάνα" για να τιμήσει την μνήμη της κόρης του Κόμπι Μπράιαντ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26/1/2020.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Ισπανός σέντερ τιμά με κάθε δυνατό τρόπο τον φίλο του, παρέχοντας κάθε είδος υποστήριξης στην οικογένειά του. Το τελευταίο αυτό παράδειγμα επιβεβαιώνει περίτρανα την ποιότητα της φιλίας τους. Δεν στέκεται στα λόγια, αλλά βρίσκει την ορισμό της στις πράξεις.

Πράξεις σαν και αυτές φανερώνουν το μέγεθος της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι για να είναι πετυχημένος ένας αθλητής, είναι απαραίτητο να έχει ισχυρή και προσωπικότητα. Οι πράξεις του πηγάζουν από το εσωτερικό της ψυχής του και συνδέονται άρρηκτα με την παιδεία που έχει σαν άνθρωπος.

Αυτά τα παραδείγματα χρήζουν περισσότερης ενδοσκόπησης, γιατί αναδεικνύουν τα πιο σημαντικά ταλέντα. Όχι αυτά με τα εντυπωσιακά καρφώματα και τα μακρινά τρίποντα, αλλά εκείνα που φωτίζουν τον άνθρωπο και τον εξυψώνουν. Την ανθρωπιά…

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.